Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ένας τίμιος και εργατικός μαγαζάτορας

Ένας τίμιος και εργατικός άνθρωπος κληρονόμησε ένα μαγαζάκι σε καλό πόστο μέσα στην κεντρική αγορά της πόλης. Παρότι παράλαβε ένα ρημάδι, το καθάρισε, το έφτιαξε, πήρε καλούς και εργατικούς υπαλλήλους να το δουλεύουν και ο κόσμος άρχισε να έρχεται.
Επειδή είχε καλά και αγνά προϊόντα οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά και ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το δικό του μαγαζί με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι μαγαζάτορες της στοάς να την ψαχουλευτούν.

Πάει λοιπόν ο πιο μεγάλος έμπορος της αγοράς και στέλνει δύο φουσκωτούς στο μαγαζί του τίμιου και εργατικού μαγαζάτορα και του το κάνει λίμπα. Την επόμενη μέρα λοιπόν, κλείνει το μαγαζί του και στρώνεται στην δουλειά με τους υπάλλήλους του και το ξαναφτιάχνουν.

Επειδή όμως έρχονταν γιορτές και ο τζίρος ήταν μεγάλος, ο μεγάλος έμπορος ξαναστέλνει τους φουσκωτούς στο μαγαζί. Μόλις άρχισαν να τα σπάνε, ένας υπάλληλος του μαγαζιού ρίχνει μια μπουνιά στον έναν και του ανοίγει την μύτη.
Αμέσως έρχεται η αστυνομία, συλλαμβάνει τον υπάλληλο και βάζει ένα τεράστιο πρόστιμο στον τίμιο και εργατικό μαγαζάτορα.
Την επόμενη μέρα, ξανακλείνει το μαγαζί του και στρώνεται στην δουλειά με τους υπάλλήλους του και το ξαναφτιάχνουν.

Ήξερε όμως ότι η ιστορία θα επαναληφθεί και αποφάσισε να λάβει μέτρα.
Σκέφτηκε πολύ και κατέληξε σε τρεις επιλογές:

Επιλογή 1η
Να προσπαθήσει να βρει τα καλύτερα και φτηνότερα προϊόντα, να προσλάβει τους πιο εργατικούς υπαλλήλους και να στρωθεί στην δουλειά με την ελπίδα, ότι ο κόσμος θα καταλάβει τι σαπίλα τρωει από τα άλλα μαγαζιά και να πάψει να αγοράζει από αυτούς. Έτσι θα αποδυναμωθούν και δεν θα μπορούν να τον ταπεινώνουν έτσι.

Επιλογή 2η
Να προσλάβει τέσσερις-πέντε φουσκωτούς και να πάνε να ρημάξουν όλα τα άλλα μαγαζιά. Μόλις σηκώσουν κεφάλι θα τους ξαναστείλει σε ανύποπτο χρόνο και θα τους τα κάνουν λίμπα ξανά μέχρι να σταματήσουν να τον πειράζουν. Βέβαια δεν είχε τόσα λεφτά, αλλά θα πουλούσε το σπίτι του και ότι άλλο είχε και θα τα μάζευε.

Επιλογή 3η
Να προσλάβει τον πρώην διευθυντή ασφαλείας της στοάς. Αυτός, με τις γνωριμίες που έχει θα του προστατέψει το μαγαζί του από επικείμενες απειλές. Ο μεγάλος έμπορος δεν θα ήθελε να τα βάλει μαζί του γιατί ήταν της πιάτσας και ήξερε όλα τα βρώμικα κόλπα. Έτσι θα μπορούσε να αφοσιωθεί στο μαγαζάκι του και με την σκληρή δουλειά να το κάνει super market.

Λοιπόν, διαλέξτε ποια επιλογή πρέπει να ακολουθήσει ο τίμιος και εργατικός μαγαζάτορας.

Υ.Γ.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι πλασματική.

Φιλικά
New Yorker
newyorker4paok.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου