Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Αν όλοι συμφωνούσαμε θα ήμασταν για τους ...προσκόπους

Τελευταία, παρατηρώ μια άτυπη "μάχη" χαρακωμάτων στον ΠΑΟΚ.
Στην μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που έχουν αντιρρήσεις σε κάποιες αποφάσεις τις διοίκησης (προπονητής, μεταγραφές, κ.τ.λ.).
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια μειοψηφία που έχει αναλάβει τον ρόλο του συνηγόρου της διοίκησης. Κάθε φορά που εκφράζεται μια κριτική στις αποφάσεις της, σπεύδουν να "αποκληρώσουν" τους διαφωνούντες.


Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου:
Είμαι υπέρ της εμπεριστατωμένης κριτικής και κάθετα εναντίος της μουρμούρας χωρίς επιχειρήματα. Όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε την γνώμη μας αρκεί να έχουμε άποψη. Αυτοί που είναι αραχτοί στην παραλία και μεταξύ φραπέ και τσιγάρου, "αμπελοφιλοσοφούν" με φόντο τον Θερμαϊκό, ας κρατήσουν τις απόψεις τους για την πάρτη τους.

Όσοι όμως με πείσμα και αυτόκλητα έχετε αναλάβει την υπεράσπιση της διοίκησης και ειδικά του Ζαγοράκη θέλω να σας πω τα εξής:

- Ο Θόδωρος δεν έχει ανάγκη από κανέναν δικηγόρο. Ο Θεόδωρος γνώρισε και γνωρίζει πρωτοφανή υποστήριξη από τον λαό του ΠΑΟΚ και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Υπάρχουν αυτοί που δεν τον θέλουν, αλλά έτσι είναι η δημοκρατία.


- Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι άμα κάποιος διαφωνήσει με μια απόφαση του Ζαγοράκη, αυτομάτως σημαίνει ότι δεν τον στηρίζει. Ούτε ότι, αυτοί που δεν συμφωνούν σε όλα με τον Ζαγοράκη, είναι εχθροί του ΠΑΟΚ. Είναι επικίνδυνη αντίληψη αυτή. Ας μην βλέπουμε παντού φαντάσματα και εχθρούς. Αν ο Ζαγοράκης δεν ήθελε την αντίθετη γνώμη δεν θα διάβαζε 2.000 emails.


- Δεν συμφωνώ με την «τυφλή» στήριξη. Τα λάθη, αν υπάρχουν, πρέπει να λέγονται για να διορθωθούν. Δεν περιμένουμε από τον πρόεδρο να είναι τέλειος. Θέλουμε ότι κάνει να το πράττει από αγάπη για την ομάδα όχι όπως οι άλλοι από προσωπικό συμφέρον. Και αυτό κάνει, γι 'αυτό τον αγαπάμε τόσο. Θα κάνει λάθη και είναι λογικό. Άμα ο αδελφός σου κάνει μια στραβή και του την πεις, σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς? Ο Θόδωρος είναι αδελφός μας και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται.


.......................
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η "στρατοπεδοποίηση" των ΠΑΟΚτσήδων. Ο διαχωρισμός τους σε βαθμίδες. Όλοι ΠΑΟΚ είμαστε, όλοι την ίδια τρέλα έχουμε. Δεν υπάρχουν ΠΑΟΚάρες και ΠΑΟΚάκια. Το μεγαλείο αυτής της ομάδας "αγιάζει" αυτούς που την αγαπάνε, όποιοι και να είναι.

Όσοι εκφράζουν υπεύθυνα μια άποψη είναι δεκτοί. Και αυτοί που θέλουν τον Σάντος έχουν δίκιο και αυτοί που όχι. Οι μεν γιατί καταλαβαίνουν ότι ο Φερνάντο δεν είναι μόνο προπονητής και προσφέρει και άλλες υπηρεσίες στην ομάδα, οι δεν γιατί δεν έχει το πάθος που είχαν άλλοι στην θέση του. Γιατί δηλαδή πρέπει μόνο μια άποψη να είναι η σωστή;

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να "φιμώνει" το στόμα του άλλου. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη κοινότητα όπου όλοι έχουν λόγο και γνώμη αρκεί αυτή να γίνεται με σεβασμό στην ομάδα και τα πρόσωπα της.

Αν όλοι συμφωνούσαμε θα ήμασταν για τους προσκόπους.

...........................
Φιλικά
New Yorker
newyorker4paok.blogspot.com
Facebook: NewYorkerPAOK
PAOKMania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου