Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΠΑΟΚ...TV Series

Μια νέα σειρά έρχεται να ταράξει τα νερά της Ελληνικής τηλεόρασης. Μια ιστορία αγάπης και μίσους με φόντο τον Λευκό Πύργο.

Τις προάλλες έβλεπα στην τηλεόραση μια παλιά σειρά του Μανούσου Μανουσάκη και μου ήρθε μια ιδέα: Να γράψω και εγώ μια σειρά για την τηλεόραση με αντίθετους χαρακτήρες σαν τις δικές του.

Όπως τον Τούρκο και τη ρωμιά στο «Μην μου λες αντίο», τον Αλβανό και την ρωμιά (ξανά) στο «Η αγάπη ήρθε από μακριά», την τσιγγάνα και τον κυριλέ στο «Σύνορα αγάπης» ή τον παπά και την χριστιανή στο «Άγγιγμα ψυχής». Μπερδεμένες καταστάσεις και τέτοια.


Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα να δημιουργήσω τους εξής χαρακτήρες:

Τον Παοκτσή και την αρειανού.

Η μάλλον καλύτερα τον Παοκτσή και την γκόμενα που ο αδελφός της είναι αρειανός (όχι από τον πλανήτη αλλά από Παπαναστασίου μεριά).


Η σειρά θα έχει 22 επεισόδια για να πιάσει όλη την σεζόν.


...

Επεισόδιο 1ο
Παρουσίαση χαρακτήρων.

Ο Μητσάρας είναι ένα παλικάρι από Νεάπολη, γέννημα θρέμμα Παοκτσής με μόνιμη κατοικία θύρα 4, γήπεδο ΠΑΟΚ Μικράς Ασίας, Τούμπα και εργάζεται ως μηχανικός σε συνεργείο αυτοκινήτων..
Μια μέρα εκεί που κάθεται με τα τακίμια του στην πλατεία Επταλόφου και αγναντεύει το σιντριβάνι ανέμελος, κάθεται στο απέναντι τραπέζι ένα ζευγαράκι. Ο τύπος φαίνεται λίγο σφικτόκωλος, κυριλές με σακάκι ακριβό και τιράντα στο παντελόνι. Δίπλα του κάθεται ένα τρυφερό πλάσμα, καμία 25 φεγγαριών, ξανθό μαλλί βαμμένο, μάτια όνειρο και κορμί ποίημα.

- Καληνυχτάκιας είναι ο τύπος, σκέφτηκε ο Μητσάρας, ελεύθερο το πεδίο.
Κατεβάζει τα πόδια από την καρέκλα και αρχίζει παιχνίδι. Μόλις βρίσκει ευκαιρία της πασάρει ραβασάκι με αυτόχειρη αφιέρωση: «Πάρε με, Μητσάρας».

...

Επεισόδιο 2ο
Ο Μητσάρας αλλάζει λάδια σε ένα Fiat Pundo στο συνεργείο όταν χτυπάει το κινητό. Σκουπίζει τα χέρα του με μια μαλαστούπα και απαντά.

- Γεια σου Μητσάρα, του λεει μια γλυκιά φωνούλα στην άλλη γραμμή.
- Έλα μανούλα, ποια είσαι; ρωτάει αυτός.
- Γνωριστήκαμε χθες στην πλατεία Επταλόφου και μου έδωσες το τηλέφωνο σου.
- Καλώς το γιαβρί, λεει αυτός και κάθεται αναπαυτικά Ούτε το ονοματάκι σου δεν μου έδωσες εχθές.
- Μελίνα με λένε, απαντά αυτή όλο νάζι.

Έπιασαν την κουβέντα για καμία ώρα μέχρι που άρχισε να καντηλιάζει ο μαστρο-Μανώλης ο ιδιοκτήτης του συνεργείου. Κανόνισαν να πάει να την πάρει το απόγευμα από την γειτονιά της. Δώσανε ραντεβού στο περίπτερο στην γωνία δυο τετράγωνα από το σπίτι της, γιατί ο μπαμπάς της είναι αυστηρός και δεν θέλει να την δει η γειτονιά.

...

Επεισόδιο 3ο
Ο Μητσάρας οδηγάει προς Λεονίδου και Παπαναστασίου γωνία να πάρει την Μελίνα που μένει Χαριλάου.

Μόλις περνάει την σκουληκοφωλιά τον πιάνει μια ανακατωσούρα στο στομάχι. Έφαγε και κάτι κοψίδια για μεσημέρι, και δεν αισθάνεται καλά. Είναι έτοιμος να γυρίσει πίσω αλλά η γενετήσια ορμή υπερνικά.

- Εδώ βρήκε να μένει η π...α, μονολόγησε.

Τα μέρη τα ξέρει πολύ καλά. Στο μυαλό του έρχονται στιγμές που κυνηγάει σκουλήκια στις γύρω περιοχές μετά από αγώνα.

Φτάνει στο περίπτερο στην γωνία όπου η Μελίνα περιμένει. Της ανοίγει την πόρτα, ως τζέντλεμαν που είναι, και αυτή κοιτώντας γύρω μήπως την βλέπει κανένας, μπαίνει ντροπαλά στο αυτοκίνητο.

...

Επεισόδιο 4ο - 10ο
Το ζεύγος ζει στιγμές έρωτα και ευτυχίας, με βόλτες παραλία, σποράκι στον Λευκό Πύργο, ρομαντικές βραδιές στα κάστρα, ρετσινούλα στα ταβερνάκια του κέντρου, τάισμα περιστεριών στην Αριστοτέλους και παρόμοια τέτοια σκηνικά.

Ο έρωτας τους ολοκληρώνεται στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου του Μητσάρα, κάτω από το βλέμμα του Ζαγοράκη, Γκαρσία και Μούσλι που διακοσμούν το δωμάτιο.

Η Μελίνα έχει καταλήξει στο ότι μετά τον Μητσάρα το χάος, ότι έχει κλείσει σαν γυναίκα και τα τοιαύτα. Το ανακοινώνει στις φίλες της και πετάει σε πελάγη ευτυχίας.

Την άλλη μέρα, το ομολογεί στην μάνα της και αυτή τρομοκρατημένη της λεει:
- Αν το μάθει ο αδελφός σου ο Σώτος θα σε σφάξει.

Το 10ο επεισόδιο κλείνει με τον Σώτο να βγαίνει από το Χαριλάου με φίλους και να πανηγυρίζουν που πήρανε ισοπαλία από τα Γιάννενα.

...

Επεισόδιο 11ο
Κυριακή μεσημέρι και η Μελίνα παίρνει τον Μητσάρα στο τηλέφωνο να τον ρωτήσει να βγούνε το απόγευμα.

- Έχω να πάω στον ναό μωρό μου, απαντά αυτός.
- Δεν μου φαίνεται πολύ της εκκλησίας, αναρωτήθηκε η Μελίνα, αλλά φοβήθηκε να ρωτήσει παραπάνω. Εντάξει μωρό μου τα λέμε αύριο του λεει και κλείνει.

Το απόγευμα παίζουν ΠΑΟΚ-άρης στην Τούμπα και ο Μητσάρας με πλήρη ενδυμασία πάει στο γήπεδο. Το παιχνίδι λήγει 4-0. Ο Μητσάρας χαιρετάει τα φιλαράκια της τέσσερα και πάει να πάρει το αμάξι από ένα στενό πιο κάτω.

Εκεί του την πέφτουν 3 σκουλήκια και πάνε να κάνουν μανούρα. Ο Μητσάρας τους αρχίζει στα σούτια και οι δύο τρέπονται σε φυγή. Ο ένας από αυτούς φωνάζει στον τρίτο: «Τρέχα Σώτο».

Ο Μητσάρας τον προλαβαίνει και του ρίχνει κάτι ψιλές αλλά τον λυπάται και τον αφήνει να φύγει.

....

Επεισόδιο 12ο
Το ζευγαράκι πίνει καφεδάκι σε παραλιακή καφετέρια, όταν ξαφνικά η Μελίνα βλέπει κάποιον από μακριά και φωνάζει:
- Μητσάρα, ο αδελφός μου, λεει και τρέχει να τον φέρει στο τραπέζι τους.

Αυτός με τους δύο φίλους του και την Μελίνα μες την τρελή χαρά πλησιάζουν στο τραπέζι που κάθεται ο Μητσάρας. Αυτός γυρνάει την πλάτη και σηκώνεται να χαιρετήσει.

Εκεί διαπιστώνει ότι ο αδελφός της είναι το σκουλήκι που του την έπεσε τις προάλλες.

Οι δύο φίλοι του έχουν κλάσει μέντες και την κάνουνε προς τα πίσω. Ο Σώτος, πιάνει από το μπράτσο την Μελίνα και την τραβάει να φύγουνε.


- Δεν έχεις καμία δουλειά με αυτόν τον.... Πήγε κάτι να πει αλλά ο Μητσάρας έκανε ένα βήμα για να τον αρπάξει και το ΄πνιξε. Η Μελίνα δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, ενώ ο αδελφός της την βάζει στο αμάξι του.


Το επεισόδιο κλείνει με τον Μητσάρα μόνο στο διαμέρισμα του με υπόκρουση βαρύ λαϊκό κομμάτι χωρισμού.

...
Επεισόδιο 13ο - 21ο
Τα επόμενα επεισόδια κυλάνε με την Μελίνα να μην απαντάει το τηλέφωνο και να κλαιει συνέχεια.
Ο Μητσάρας δεν μπορεί να την ξεχάσει και ο μαστρο-Μανώλης φωνάζει στο συνεργείο.
Οι καυγάδες στο σπίτι της Μελίνας πάνε και έρχονται με τον αδελφό της να δείχνει ανένδοτος και την κοπέλα να δηλώνει: «Αυτόν αγαπώ, αυτόν θα πάρω» και τέτοια.

Επεισόδιο 22ο
Στο τελευταίο επεισόδιο έχουμε δραματικές εξελίξεις.

Η Μελίνα το σκαει από το σπίτι και πάει να βρει τον Μητσάρα στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, και ξανά με μάρτυρες τον Ζαγοράκη, Γκαρσία και Μούσλι γιορτάζουν την επανασύνδεση τους.

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα και ο Μητσάρας τα πίνει με φιλαράκια στο Fratelli στην Τούμπα. Εκεί πάει ο Σώτος και του δηλώνει την επιθυμία του να αλλάξει ομάδα για να ζήσει και αυτός τέτοιες στιγμές.

Η σειρά κλείνει με γαμπρό, νύφη και κουνιάδο στην τέσσερα αγκαλιασμένοι να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας.

...

Μόλις βρω και ένα τίτλο θα το στείλω στο MEGA να αρχίσουν τα γυρίσματα.

Φιλικά
New Yorker
newyorker4paok.blogspot.com




2 σχόλια:

  1. XAXAXAXAXAXAXA ........... EXO DAKRYSEI ADERFE APO TA GELIA ........... SOSTOS OUTE O FOSKOLOS DEN TO SKEFTHKE TETOIO SENARIO :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχαχαχαχα bre ton mitsara...alla kai o sotos xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή