Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Οι μυστικές προπονήσεις του ΠΑΟΚ

Η πρώτη επίσημη προπόνηση του ΠΑΟΚ για την ποδοσφαιρική χρονιά 2009-2010 είναι γεγονός. Όλοι είδαμε από κοντά τα νέα αποκτήματα της ομάδας να κάνουν ασκήσεις, σουτάκια, τριγωνάκια και άλλα τέτοια.

Κάτι όμως που δεν ξέρει ο κόσμος, είναι τι προηγήθηκε αυτής της πρώτης επίσημης προπόνησης. Κάποιες μυστικές προπονήσεις με μοναδικό στόχο κυρίως την ατομική επίδοση των παικτών. Κατάφερα να μπω μυστικά στην Τούμπα και να τις παρακολουθήσω, για αυτό και σας τις μεταφέρω.


Το πρόγραμμα ξεκινούσε με τον Γκαρσία.

Έφεραν παίκτες από την δεύτερη ομάδα να του κάνουν δυνατά φάουλ. Μόλις τον έριχναν κάτω λοιπόν, αυτός, ως φυσιολογική εξέλιξη τους άρπαζε και τρώγαν τα μπουνίδια τους.. Εκεί ήταν που είχαν έναν φαλακρό, ντυμένο διαιτητή, και του έβγαζε κατευθείαν κόκκινη κάρτα.

Η άσκηση λοιπόν περιελάμβανε δύο σκέλη:
Να μην αντιδράει όταν του κάνουν σκληρά φάουλ και όταν τρωει κάρτα. Στην πρώτη προπόνηση είχε ποσοστό επιτυχίας 1 στα 5 (τέσσερις τρώγανε ξύλο, ένας την γλίτωνε). Στην τελευταία προπόνηση έφτασε το 4 στα 5. Εκεί κάπου σταματήσανε γιατί άρχισε να παίζει το μάτι του.

Επίσης, έπειτα από αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τον βάζανε να πατάει περιοχή, μία στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και μία κατά το 80ο λεπτό προς ικανοποίηση του κόσμου.

...
Μετά τον Γκαρσία, σειρά έπαιρνε ο Κονσεισάο.

Εδώ είχαν περισσότερα προβλήματα, γιατί του κάνανε ασκήσεις πάγκου.
Τον βάζανε να κάθεται στον πάγκο για μερικά λεπτά και μόλις βλέπανε ότι αγρίευε τον ξαναβάζανε μέσα να παίξει. Ξεκίνησαν με 5 λεπτά, μετά το αυξήσανε στα 10, μέχρι που φτάσανε το υπερβολικό νούμερο των 50 λεπτών στον πάγκο. Από κει και μετά άρχισε να αντιδράει λίγο παράξενα και κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει άλλο.

Για μια στιγμή μάλιστα του κρύψανε το περιβραχιόνιο για πλάκα, αλλά ακούσανε τα Πορτογαλικά τους και ηρέμισαν.

Στο ίδιο πρόγραμμα, εντάθηκε και ο Χαλκιάς, μόνο που αυτός δεν καθότανε στον πάγκο με τίποτα, οπότε αναγκαστήκανε να βάλουν μια δεύτερη εστία δίπλα ακριβώς από την κανονική και πίσω από την γραμμή του κόρνερ, ώστε να πιάνει όσα άφηνε ο Κρέσιτς.

...
Σειρά έπαιρνε ο Μούσλι.
Αυτόν του έκαναν ασκήσεις επανασύνδεσης με τα δίχτυα. Τον βάζανε να κάνει κατεβασιές σε κενή εστία και να σουτάρει. Μόλις έβαζε 20 γκολ του βάζανε και τερματοφύλακα.
Μόλις έχανε το πρώτο σουτ τον ξαναβάζανε σε κενή εστία. Μόλις έφτασε το ποσοστό επιτυχίας 3 στα 4 του βάλανε και αμυντικούς.

...
Εκεί που τα βρήκαν σκούρα ήταν με τον Ίβιτς. Έκρυψαν όλες τις χτένες και τις βούρτσες από τα αποδυτήρια για να μην μπορεί να χτενιστεί. Χρειάστηκε η επέμβαση του Βρύζα για να δεχτεί να βγει για προπόνηση ο Βλάταν.

Επίσης, ράψανε την φανέλα του Μπαλάφα πάνω στο σορτσάκι. Η άσκηση περιελάμβανε εκτελέσεις πέναλτι και μόλις πήγαινε να βγάλει την φανέλα, καταλάβαινε ότι ήταν ραμμένη και δεν το ξανάκανε.

...
Στον Σάντος κάνανε τριπλές ασκήσεις.
Του βάζανε να φοράει κοστούμι. Μόλις δυσανασχετούσε του ξαναβάζανε το καφέ
δερμάτινο. Καταφέρανε να βγάλουνε ένα ημίχρονο έτσι.


Μετά φωνάζανε από τα μεγάφωνα γκοοοολ και αυτός σηκωνότανε από τον πάγκο και πανηγύριζε έξαλλα. Έπιανε στο πρώτο γκολ μόνο, αλλά και αυτό ήταν επιτυχία.


Τέλος, φέρανε κωμικούς να τον κάνουν να χαμογελάσει για να βγάλουν την επίσημη φωτογραφία.

...
Το πιο πρωτοποριακό όμως, ήταν οι ασκήσεις των φιλάθλων. Είχαν καμιά κατασταριά παλαβούς στην τέσσερα και τους κάνανε ασκήσεις ελέγχου θυμού για να μάθουν να αντιδρούν σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Το πρώτο τέστ ήταν στην αρχή όταν ο Γκαρσία έτρωγε τις κόκκινες. Στην αρχή βρίζανε όλο το σόι του - μεταμφιεσμένου - διαιτητή, αλλά όσο προχωρούσε η άσκηση αρκούνταν μόνο στην μάνα του.

Μετά φέρανε κάποιον που έμοιαζε τον Σαλπιγγίδη. Αυτός σκόραρε, έτρεχε στην τέσσερα να πανηγυρίσει και ζωγράφιζε καρδούλες στον αέρα προς το μέρος τους. Η άσκηση απέτυχε, οι οπαδοί έσπασαν το κάγκελα και πήραν στο κυνήγι τον φουκαρά και έτρεξε να κρυφτεί στην φισούνα.

Στην τελευταία άσκηση είχαν κάποιον ντυμένο Τζόρτζεβιτς να εκτελεί κόρνερ. Η άσκηση είχε τέτοια επιτυχία που στο τέλος πέσανε μόνο 3 άδεια μπουκάλια μαλαματίνας, δύο κινητά και καμιά 20 ευρώ σε ψιλά.

Στο τέλος της προπόνησης, ο Σάντος δοκίμασε διάφορε καινούργια σχήματα όπως το 6-3-1 με διπλούς μπακ και ένα 4-3-1 με εννιά παίκτες.

Επίσης πριν πάνε στα αποδυτήρια, κρατούσαν κάτι όλοι μαζί και πήγαιναν γύρω-γύρω στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσα να δω τι ήταν.


....

Άμα μάθω τίποτα νεότερο θα σας κρατήσω ενήμερους.

Φιλικά
New Yorker
newyorker4paok.blogspot.com


2 σχόλια:

  1. xaxaxaxa poli kalo to ar8ro sou. exi poli gelio

    molis eida oti exis blog ksenerosa. se parakolou8o kairo sto paokmania kai i8ela na se kano protasi na grafis sto diko mou blog to opoio siga siga anebeni. alla molis eida oti exis blog to ksexasa an kai xalastika ligo alla den mamiete eipa. ante kali epitixia na exis.
    to blog einai to:
    http://paokclub.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοβερο φιλε :)!!!
    συνεχισε ετσι!!!!
    Αντε και καλη χρονια στην ΠΑΟΚΑΡΑ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή