Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ο ΠΑΟΚ στην Κυβέρνηση

Μάρτιος 2010

Οι κάλπες έχουν κλείσει και τα πρώτα exit polls προκαλούν ρίγη στους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων. Ο συνδυασμός "Π.Α.Ο.Κ - Εθνικό Μέτωπο Αλλαγής" προηγείται με διαφορά 2 μονάδων. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για εκλογικό θαύμα και προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Η μαζική προσέλευση στις κάλπες των απανταχού φίλων της ομάδας από Ελλάδα αλλά ειδικά από εξωτερικό, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ψήφων που πήραν τα πολλά μικρά κόμματα, αποδυνάμωσαν τα πρώην κόμματα εξουσίας με αποτέλεσμα τα ποσοστά τους να πέσουν σε ιστορικά χαμηλά νούμερα.

..............
Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων της επικράτειας, ο συνδυασμός "Π.Α.Ο.Κ - Εθνικό Μέτωπο Αλλαγής" παίρνει 2.845.139 ψήφους και με ποσοστό 39.75% εκλέγεται κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Ζαγοράκης χαιρετάει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από την οικία του στην Θεσσαλονίκη, ενώ η παραλία της Θεσσαλονίκης έχει κατακλυστεί από χιλιάδες κόσμου που με γαλανόλευκες και ασπρόμαυρες σημαίες πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα καταφθάνουν από όλες τις ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένες χώρες, ενώ το CNN και το BBC κάνουν εκτενή αφιερώματα στον Ζαγοράκη, τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη.

..............
Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συγκαλείται το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και ανακοινώνονται τα νέα μέτρα.

Ο υπουργός Αθλητισμού Ζήσης Βρύζας ανακοινώνει ριζικές αλλαγές στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος του ποδοσφαίρου.

Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους: Όμιλος Αττικής και όμιλος υπόλοιπης Ελλάδος.
Ο όμιλος Αττικής θα έχει έξη ομάδες και ο όμιλος υπόλοιπης Ελλάδος οκτώ.

Σε κάθε όμιλο θα γίνεται ένα μίνι πρωτάθλημα με διπλούς αγώνες.
Από τον όμιλο της Αττικής οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα παίζουν διπλά playoff, και οι δύο πρώτες θα περνάνε στην επόμενη φάση. Από τον όμιλο της υπόλοιπης Ελλάδος οι δύο πρώτες θα περνάνε απευθείας.

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες για την θέση του πρωταθλητή. Αν ο πρωταθλητής που θα προκύψει δεν είναι από τον όμιλο της υπόλοιπης Ελλάδος, θα διεξάγονται εκ νέου playoff, με μειονέκτημα έδρας των ομάδων του ομίλου της Αττικής.

Όλοι οι Έλληνες διαιτητές απαλλάσσονται από τα καθήκοντα τους και τιμητικά τους επιτρέπεται να διεκδικήσουν θέση εργασίας στον δήμο καταγωγής τους.
Αντί αυτών, προσλαμβάνονται Ευρωπαίοι διαιτητές, ενώ ο διαιτητής του κάθε αγώνα αναδεικνύεται μετά από κλήρωση, μερικές ώρες πριν την διεξαγωγή του.

Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, θα γίνει έλεγχος στα βιβλία όλων των ΠΑΕ για τα τελευταία 15 χρόνια. Καταργείται ο νόμος 44 και όσες ομάδες είχαν χρέη τα οποία διαγράφηκαν τα τελευταία 20 χρόνια, οφείλουν να πληρώσουν τα χρωστούμενα σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, αλλιώς καταπίπτει η άδεια συμμετοχής τους στο επόμενο πρωτάθλημα και υποβιβάζονται στην Δ' Εθνική. Το ίδιο ισχύει για όσες ομάδες πήραν κρατικές επιδοτήσεις για την κατασκευή γηπέδου.

Τέλος, θα ξεκινήσει η δημιουργία του φακέλου "Olympic Games - Thessaloniki 2016", για να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό στην Δ.Ο.Ε.

Ο φάκελος προβλέπει την δημιουργία νέου αεροδρομίου, αυτοκινητόδρομων υψηλής ταχύτητος, έργα υποδομής, καθώς και νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη, με κυριότερο έργο ένα υπερσύγχρονο στάδιο χωρητικότητας 80.000, το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες, και θα δοθεί στην μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής με την ολοκλήρωση αυτών.

Βάσει του κανονισμού που προβλέπει ότι η χώρα που διεξάγει τους αγώνες έχει δικαίωμα να προτείνει ένα νέο Ολυμπιακό άθλημα, προτείνεται το τάβλι με όλα τα παιχνίδια του (πόρτες, πλακωτό, φεύγα). Η είδηση είχε αρνητικό αντίκτυπο στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, όπου παρατηρείται μαζική εγκατάλειψη σπουδών από χιλιάδες φοιτητές/τριες.

..............
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την προσθήκη ενός νέου μαθήματος στο γυμνάσιο και λύκειο, αυτό της "Αθλητικής Ιστορίας". Οι μαθητές θα διδάσκονται την ιστορία της κάθε ομάδος, τους τίτλους και τις διακρίσεις τους ενώ θα γίνεται πλήρη αναδρομή της πορείας αυτών με παρουσίαση αξιόπιστων στοιχείων.

Στην διδαχθείσα ύλη θα προστεθεί η σωστή χρήση της αιτιατικής (δε με λες, θα σε κάνω, κ.ά.) από τα προ-νήπια σε όλα τα σχολεία της χώρας μαζί με την σωστή προφορά του γράμματος "λάμδα".

..............
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει τα εξής μέτρα:

- Σε όλα σχολεία της επικράτειας θα προσφέρεται στους μαθητές δωρεάν κουλούρι πριν ξεκινήσει το μάθημα.
- Όλα τα κυβερνητικά κτίρια, οφείλουν να σερβίρουν στα κυλικεία τους μπουγάτσα με τυρί, ενώ εθελοντικά μπορούν να προσφέρουν και με κρέμα, σπανάκι ή κιμά.
- Το έδεσμα με τους κύβους κρέατος σε ξυλάκι ονομάζεται επίσημα σουβλάκι όπως είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής ανακηρύσσεται προστατευμένη περιοχή.
- Η ρετσίνα Μαλαματίνα αναγνωρίζεται ως επίσημο κρασί του κράτους και είναι το μόνο που σερβίρεται σε ακολουθίες ξένων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας.
- Τέλος, επανδρώνεται ειδικό κλιμάκιο με στόχο την ανάκληση της απόφασης της Ευρωπαϊκής ένωσης για το κοκορέτσι και την απαγόρευση κατασκευής του.

..............
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει έκτακτα μέτρα προς αντιμετώπιση του κύματος μαζικής μετακόμισης μαζών από τα Νότια της χώρας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου η αλλαγή ομάδας, συνδυάστηκε και με την αλλαγή τόπου κατοικίας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί μέσα σε διάστημα ενός μηνός 1.258.369 αιτήσεις εγγραφής στο δημοτολόγιο της πόλης. Ο δήμαρχος μάλιστα αποφάσισε να δοθεί προτεραιότητα στους συμμετέχοντες στην νέα Α.Μ.Κ που ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να αποκτήσει 1.230.699 νέους μετόχους συλλέγοντας το ποσό των 235.000.000 ευρώ.

Μετά το ιστορικό αυτό γεγονός, δεκάδες ποδοσφαιρικά σωμάτια ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να κατέβουν στις επόμενες εκλογές των χωρών τους. Μάλιστα, σε χώρες της Νοτίου Αμερικής ξεκίνησαν επαναστάσεις με σκοπό την πτώση της παρούσας κυβέρνησης. Σε πολλές από αυτές ο Ζαγοράκης τιμάται ως ήρωας και το πρόσωπο του έχει αντικαταστήσει αυτό του Τσε Γκεβάρα σε λάβαρα και σημαίες.

..............
Η κυβέρνηση με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου ευχαριστεί όλους τους πολίτες που ψήφισαν τον συνδυασμό "Π.Α.Ο.Κ - Εθνικό Μέτωπο Αλλαγής" και υπόσχεται, με την βοήθεια του λαού, πολλά χρόνια στην εξουσία.

..............
New Yorker
newyorker4paok.blogspot.com
Facebook: NewYorkerPAOK
PAOKMania

1 σχόλιο:

  1. Πολύ εξυπνο και ευρηματικο φίλε μου το αρθράκι σου.
    Πραγματικα πολυ πετυχημενο... :-)
    Μου επιτρεπεις να το αναδημοσιευσω στο blog μου ?
    ( http://voriosanemos73.blogspot.com/)
    εννοειται με την παραπομπή σαν πηγή στο δικο σου blog .

    ΑπάντησηΔιαγραφή