Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ...2010

23 Μαΐου 2010, 8:45μ.μ.

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μόνο νίκη για να στεφτεί πρωταθλητής μετά από είκοσι πέντε χρόνια. Η Τούμπα κατάμεστη από νωρίς. Όλοι θέλουν να είναι εκεί όταν η ομάδα ολοκληρώσει το όνειρο μιας γενιάς. Η χρονιά κρίνεται μέσα στα επόμενα ενενήντα λεπτά..

Οι ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ένα πύρινο στεφάνι καλύπτει το πέταλο. Χιλιάδες χαρτάκια και ταινίες πέφτουν σαν βροχή και σκεπάζουν σαν πέπλο τις κερκίδες του γηπέδου. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Το όνειρο πολύ κοντά. Η ιστορία περιμένει να γραφτεί.


Ο ΠΑΟΚ παίζει κυρίως από τα πλάγια με σέντρες αλλά και μακρινά σουτ στον άξονα έξω από την μεγάλη περιοχή. Οι αντίπαλοι παίζουν για να μην χάσουν και έχουν κάτσει στο μισό γήπεδο.
Το ημίχρονο κυλάει με παιχνίδι κέντρου και τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται αλλά πολύ δύσκολα να περνάει την καλά στημένη αμυντική γραμμή των αντιπάλων.

65ο λεπτό.
Ο Χαλκιάς εκτελεί το ελεύθερο. Ο Γκαρσία παίρνει την κεφαλιά και αυτή καταλήγει στον Φωτάκη που τροφοδοτεί τον Βιερίνια στα αριστερά. Ο νεαρός περνάει τον χαφ και τρέχει προς την γραμμή του κόρνερ. Πιάνει την σέντρα. Η πρώτη άμυνα βγαίνει αλλά η μπάλα βρίσκει τον Κουτσιανικούλη στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτός κάνει μια προσποίηση προς τα δεξιά, πιάνει το σουτ και η μπάλα καρφώνεται στην δεξιά γωνία της εστίας.

Η Τούμπα ταρακουνιέται. Οι παίκτες κρεμιούνται στα κάγκελα της τέσσερα που μόλις πήρε φωτιά ενώ ο σκόρερ πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Ο Σάντος ήρεμος, όρθιος, χτενίζει το γήπεδο με τα μάτια του, όπως ο στρατηγός ελέγχει το πεδίο της μάχης. Ξέρει ότι ο αντίπαλος θα τα δώσει όλα για να κλέψει το τρόπαιο. Δίνει οδηγίες στους κεντρώους του και κάνει σήμα να μείνουν οι γραμμές ψηλά.

...
87ο λεπτό.
Η αντίπαλη ομάδα επιχειρεί αντεπίθεση από τα δεξιά, η σέντρα όμως κοντράρει σε αμυνόμενο και βγαίνει έξω. Το κόρνερ εκτελείται και η μπάλα κατεβαίνει κοντά στο σημείο του πέναλτι. Κάποιο πόδι ανάμεσα σε έναν όμιλο παικτών βρίσκει την μπάλα και τη κατευθύνει στα δίχτυα.

Τέσσερις πέντε παίκτες τρέχουν εκτός μεγάλης περιοχής. Οι υπόλοιποι μένουν ακίνητοι μπροστά στην εστία.

Μια άχαρη σιωπή σκεπάζει το γήπεδο. Μόνο η σφυρίχτρα του διαιτητή ακούγεται. Ο κόσμος στις κερκίδες παγωμένος. Τα τελευταία χαρτάκια που ήταν στον αέρα πέφτουν στο γήπεδο και οι σημαίες δεν κυματίζουν.

Όλοι είναι ακίνητοι σαν να τους πήρες την ζωή από μέσα τους. Ένα παράπονο σκοτεινιάζει το πρόσωπο τους. Γιατί; Δεν μπορεί να χαθεί έτσι το όνειρο. Δάκρυα σβήνουν την μπογιά στα μάγουλα ενός παιδιού. Ένα ψιθύρισμα ακούγεται από τα χείλη μερικών, σαν προσευχή, σαν ικεσία.

...
Την σιωπή σπάει το τύμπανο και η τρομπέτα. Η λαοθάλασσα αρχίζει να φουσκώνει και οι σημαίες ανεμίζουν ξανά. Μένουν έξι με εφτά λεπτά ακόμα αλλά δεν λυγίζει έτσι αυτός ο λαός.

Οι παίκτες στήνονται στην σέντρα. Ο ένας από αυτούς, σφίγγει στην γροθιά του τον δικέφαλο στο στήθος και δίνει έναρξη στο παιχνίδι.

Η μπάλα παίζεται στο κέντρο. Οι αντίπαλοι παίκτες όλοι κάτω από την σέντρα. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προσπαθούν να πλευροκοπήσουν αλλά η αμυντική γραμμή φαίνεται απροσπέλαστη. Ο τέταρτος δείχνει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.

93ο λεπτό
Ο Κονσεισάο παίρνει την μπάλα από τον Κουτσιανικούλη στο ύψος του κέντρου. Θέλει να κάνει την κούρσα στα δεξιά αλλά τα πόδια του τρέμουν. Κάνει δύο βήματα προς τα δεξιά και δίνει πίσω στον μικρό. Κινείται πάνω στην γραμμή και ανεβαίνει προς τα πάνω. Ο μικρός κινείται προς την μεγάλη περιοχή αλλά βρίσκει ένα τείχος μπροστά του. Σηκώνει την μπάλα ξανά για τον Πορτογάλο αλλά η μπαλιά είναι δυνατή. Ο αμυντικός βλέπει τον Κονσεισάο να μην κυνηγάει την μπάλα και κινείται αργά με σκοπό να την αφήσει να βγει έξω.

Ο Σέρτζιο ξαφνιάζει τους πάντες επιχειρώντας ένα σπριντ. Με ότι του έχει απομείνει κυνηγάει την μπάλα και πριν αυτή γλείψει την γραμμή του κόρνερ, πέφτει και κάνει την σέντρα ανάμεσα από τους δύο αμυντικούς που τον κυνηγάνε.

Ο Μούσλι έχει τρεις κρεμασμένους επάνω του και κινείται με δυσκολία. Ο Ίβιτς βλέπει την μπάλα να έρχεται και κλείνει τον έναν ενώ ο Γάλλος μπαίνει ανάμεσα στον Μούσλι και τον δεύτερο. Η μπάλα κατεβαίνει. Ο Βόσνιος κάνει δύο βήματα πίσω και σηκώνεται. Κλείνει τα μάτια και πιάνει την κεφαλιά. Ο τερματοφύλακας αγγίζει την μπάλα και αυτή χτυπάει στο δοκάρι και κυλάει στα δίχτυα.

...

Μια βοή, σαν αστραπή, πλημμυρίζει απ’ άκρη σ’ άκρη την πόλη. Το αεράκι που φυσάει την μεταφέρει στα βάθη του Θερμαϊκού. Κάποια περιστέρια τρομαγμένα φτερουγίζουν πάνω από τον Λευκό Πύργο.

Ο Μούσλι θέλει να τρέξει προς την κερκίδα αλλά τα πόδια του λυγίζουν. Γονατίζει μπροστά στην εστία σαν τον πολεμιστή που μόλις έριξε κάτω το θεριό. Δέκα ψυχές γίνονται ένα κουβάρι και το γήπεδο δονείται από τις ιαχές του κόσμου.

Κάπου στην τέσσερα, ένας πατέρας σφίγγει στην αγκαλιά του τον τετράχρονο γιο του:
- Το πήραμε, Χαρούλη, το πήραμε. Πέταξε ξανά ο αετός.

....
Φιλικά
New Yorker
newyorker4paok.blogspot.com
Facebook: NewYorkerPAOK
PAOKMania



1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΙ ΚΑΘΗΣΕΣ ΚΙ ΕΓΡΑΨΕΣ;
    ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ, ΑΥΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ. . . .

    ΝΑ `ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!! ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ. . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή