Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Η νέα ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Σήμερα θα κάνω μια αποτίμηση της νέας ενδεκάδας της ομάδος και θα αναλύσω πιθανά σενάρια σχηματισμών.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Αυτοί είναι οι παίκτες της ομάδας για φέτος (συμπεριλαμβανομένου - πες το 10 φορές συνεχόμενα - και του Βιτόλο):




Τερματοφύλακες

Χαλκιάς, Κρέσιτς

Αμυντικοί
Κοντρέρας, Μαλεζάς, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής

Μέσοι
Γκαρσία, Βιτόλο, Βερόν, Ίβιτς, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Μπαλάφας, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι.

Επιθετικοί
Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, Κουτσιανικούλης, Βιερίνια, Αναστασάκος, Παπάζογλου

......

Όπως βλέπετε επικρατεί κάποιος συνωστισμός σε κάθε γραμμή, σαν να πηγαίνεις στην εφορία την μέρα που λήγει η προθεσμία ένα πράγμα.

Αλλά για όσους ξέρουν πως σκέφτονται ο Ζήσης και ο Σάντος τα πράγματα είναι αυτονόητα.
Και οι δυο τους κάνανε αρκετές ασκήσεις επί χάρτου – όχι χόρτου, για να καταλήξουν σε συγκεκριμένους σχηματισμούς και βάση των οποίων πήραν και τους κατάλληλους παίκτες.

......
Θα ξεκινήσω από την αμυντική λειτουργία της ομάδος.

Στο κέντρο θα παίζουν Γκαρσία και Βιτόλο με μοναδικό στόχο την αναχαίτιση του εχθρού πριν αυτός φτάσει στα μετόπισθεν πάση θυσία (του αντιπάλου). Κάτι σαν την Σκύλλα και την Χάρυβδη.

Επειδή και οι δυο είναι παιδιά χαμηλών τόνων και λύνουν τις διαφορές τους με πολιτισμένο τρόπο, θα τοποθετηθούν τραυματιοφορείς στις δυο πλευρές της γραμμής του κέντρου και θα μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο να μαζεύουν τους πεσόντες. Όπως κάνουν τα ball boys στο τένις δηλαδή.


Όποιοι θα έχουν την τύχη(;) να περάσουν από το κέντρο θα πέσουν πάνω στον Προκρούστη - Τσιρίλο.
Για όσους καμακώνανε την ώρα της ιστορίας στο σχολείο, ο εν λόγω κύριος έβαζε τα θύματα του σε ένα κρεβάτι και τους έκανε - σε ελεύθερη μετάδοση - προσαρμογή ύψους. Τους ψηλούς τους έκοβε τα ποδιά, τους κοντούς τους τράβαγε να μακρύνουν.


Έτσι λοιπόν ο Ιταλός θα στήσει το κρεβάτι στο ημικύκλιο και όποιος περνάει θα αναπροσαρμόζεται το μπόι του δωρεάν.


Σε περίπτωση, πολύ δύσκολα να γίνει αλλά λέμε τώρα, αποβληθεί κάποιος από τους Γκαρσία, Βιτόλο την θέση του θα πάρει ο.... Παπάζογλου. Αυτός δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Επάνω του να πέφτουν μόνο φτάνει.

Με τέτοια άμυνα, βλέπω το χορτάρι στην εστία του Χαλκιά να μεγαλώνει και θα κυνηγάει με τον Κοντρέρας λαγούς όλη μέρα.

......
Θα συνεχίσω με την επιθετική λειτουργία της ομάδος, μιας και μπορεί η άμυνα να κερδίζει τα παιχνίδια που λένε οι ειδικοί, αλλά η επίθεση γα...ει τον θρήνο, τον Πειραιά και τα τριγύρω λιμάνια.

Εκεί πέρσι είχαμε ένα μικρό προβληματάκι στην ταχύτητα, αλλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι το κάναμε γιατί οι cameraman που τραβούσαν τα παιχνίδια δεν είχαν ειδικούς φακούς για γρήγορες λήψεις. Τώρα όμως που εκσυγχρονιστήκανε, μπορούμε πάλι να παίξουμε όπως ξέρουμε.


Πήραμε λοιπόν τον Κουτσιανικούλη που τρέχει σαν αντιλόπη που την κυνηγάνε δυο λιοντάρια, τρεις λεοπαρδάλεις και ένα κοπάδι ύαινες. Μαζί με τον Φιλομένο θα αλωνίζουν μπροστά στην μεγάλη περιοχή. Οι νεαροί θα κάνουν και διεισδύσεις για να τραβάνε τους αμυντικούς από τον Μούσλι γιατί από την πολύ επαφή έβγαλε ψείρες.


Ο Σέργιο θα έχει πάντα δίπλα του τον Βιερίνια και θα του κάνει επί τόπου μαθήματα σε σέντρες. Μόλις μάθει καλά από τα αριστερά θα πηγαίνουν για μετεκπαίδευση στα δεξιά.

Σε περίπτωση, πολύ δύσκολα να γίνει αλλά λέμε τώρα, παίζουμε με εννιά ή δέκα θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο «Πίνδος».

Θα συνδέσει ο Τσιρίλο το κρεβάτι στην σέντρα και ο Κοντρέρας θα αφήσει τους λαγούς στον Μίρο και θα ανέβει πιο ψηλά. Τότε θα βάλουμε τον Φωτάκη να σουτάρει από τα 30-40 μέτρα και όποιον πάρει ο χάρος. Εν τω μεταξύ όλοι οι υπόλοιποι θα αλλάζουν συνεχώς θέσεις να φαίνονται πιο πολλοί.


Οι αντίπαλοι θα πάθουν πλάκα και θα παραμιλάνε: «Εννέα μας πηδούσανε, δέκα τους μετράγαμε».

......

Αυτά για την ώρα. Περιμένω να δω και άλλες προπονήσεις για να ανακαλύψω όλα τα σχήματα. Άμα μάθω τίποτα νεότερο θα σας κρατήσω ενήμερους.

......
Φιλικά
New Yorker
newyorker4paok.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου